top

Groruddalen Historielag

Groruddalen Historielag ble stiftet 27. oktober 1981. Laget arbeider i alle de fire bydelene som til sammen utgjør Groruddalen, og har som formål kjempe for å ivareta kulturminnevernet og å utbre kunnskap om lokalhistorien i bydelene Alna, Bjerke, Grorud og Stovner.

Formidlingsarbeidet er viktig, og derfor utgir historielaget årlige samlinger av lokalhistoriske artikler og bilder. Den første årboka kom i 1985. Til å begynne med gikk det to år mellom hver utgivelse, men siden 1991 har utgivelsen av årbøker vært en årviss foreteelse. Hittil er 23 årbøker lansert, og nummer 24 kommer i oktober 2011.

Innsamling av fotografier er en annen stor oppgave. Hittil har vi samlet inn ca. 4000 lokalhistoriske bilder fra hele Groruddalen. Bildene anvendes til illustrasjon av årbøkene, til utstillinger og de er gjort tilgjengelig på Internett gjennom et opplegg i regi av Deichmanske bibliotek.

Groruddalen Historielag har om lag 550 medlemmer som betaler en årskontingent på 100,- kroner, og får medlemsbladet AkersDølen tilsendt fire ganger i året.

Vi har en hjemmeside,  www.grohi.no  som oppdateres kontinuerlig. Der kunngjøres blant annet lokalhistoriske vandringer og møter som er åpne for alle interesserte.

Groruddalen Historielag har sitt kontor i det store stabburet på Nordtvet gård i bydel Grorud. Der kan vi treffes hver første onsdag i måneden mellom klokka 12:00 og klokka 14:00. Vi kan også nås på telefon 22 16 48 85, enten direkte eller via telefonsvarer.

Hvis du har noe å fortelle oss, eller gamle bilder å vise fram, nøl ikke med å ta kontakt.

Lokalhistorie er spennende!
Vestli Vel er en sammenslutning av boligsameier, huseierlag og borettslag fra Skillebekk i nord, Stovner Senter i sør og Jesperud i øst. Vi jobber for å lette arbeidet til styrene, gjøre felles innkjøpsavtaler, samt jobbe med saker som har felles interesse for alle beboere på Vestli.

Kontakt: [email protected]

Samarbeidspartnere/Næringsliv